clock 219 : 19 : 54 : 02

23-24
листопада

м. Київ, ВЦ «КиївЕкспоПлаза»

Відео. Прес-конференція "Від експорту зерна до експорту стейків. П'ять практичних кроків на зустріч доданій вартості"

24 листопада 2017 р.
ВЦ «КиївЕкспоПлаза»
в рамках виставки Ukrainian Food Expo

Спікери: 

  • Ольга Трофімцева, заступник Міністра аграрної політики та продовольства з питань європейської інтеграції
  • Андрій Ярмак, економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації Об’єднаних Націй (FAO)
  • Василь Говгера, аналітик відділу агробізнесу Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР)
  • Любомир Дикун, віце-президент Асоціації виробників молока

Експорт яловичини – найбільша інвестиційна ніша українського агробізнесу

До 2 млрд доларів США потенційної виручки від експорту яловичини сьогодні втрачає Україна, не відгодовуючи молочних бичків до м’ясних кондицій для експорту м’яса в країни Близького Сходу, адже у нас – найдешевші у світі корми, а основні конкуренти знаходяться на 10 тис. км. далі від ринку збуту, ніж Україна.

«Фактично, зараз експорт яловичини – це найбільша і абсолютно вільна інвестиційна ніша українського агробізнесу», – говорить економіст департаменту технічного співробітництва ФАО Андрій Ярмак, який є керівником м’ясного проекту ФАО та ЄБРР. 

«При цьому, ми хочемо наголосити, що лише правильна реалізація цієї прекрасної можливості, а саме професійний маркетинг, масштабна і глибока переробка та ефективна зернова відгодівля дозволять вийти на цифру експорту в 2 млрд доларів США протягом 4-5 років. Саме тому під час Ukrainian Beef Congress ми надаємо всім бажаючим повний дороговказ: детальні бізнес плани та опис технології відгодівлі та переробки в комплекті з дослідженнями світових ринків м’яса і м’ясопродуктів та посібник з експорту», – додає експерт.

На думку організаторів Конгресу, найефективнішою системою реалізації цієї програми буде кооперація приблизно двохсот середніх виробників молока, які вже мають велике поголів’я бичків однорідної генетики. Завдяки кооперативній відгодівлі, вони змогли б більш ефективно використовувати корми та техніку, а кооперативна переробка обійшлася б кожному учаснику приблизно в 30 тис. доларів США, що співставно з інвестиціями в розширення поголів’я на п’ять корів. При цьому, зиски від інвестицій у відгодівлю та переробку бичків були б значно більшими. 

Дуже важливо, що Міністерство аграрної політики та продовольства України (Мінагрополітики) повністю підтримує подібні ініціативи.

«Я впевнена, що акцент на розвитку тваринництва України, включаючи програми державної підтримки, та наші конкурентні переваги дадуть відчутні результати в молочній та м’ясній галузях України. Ми розуміємо, що розвиток виробництва яловичини дозволить створити додаткові можливості в суміжних секторах», – говорить Ольга Трофімцева, заступник Міністра аграрної політики та продовольства з питань європейської інтеграції. «Яловичина високої якості, вироблена в Україні, що продається в супермаркетах та ресторанах всього світу, і яка сама по собі є брендом, є нашою ціллю», – додає вона.

Бізнес-плани з відгодівлі та переробки можна завантажити на сайті http://www.milkua.info/uk/post/sekreti-vidgodivli-bickiv-molocnih-porid-ukrainska-alovicina-mae-vsi-sansi-pidkoriti-svit

Або за прямим посиланням:

Інтенсивна зернова відгодівля молодняка ВРХ
Організація роботи комплексу забою та первинної переробки ВРХ

Посібники з експорту м’ясної та молочної продукції доступні за посиланням http://ukrainian-food.org/uk/post/section/dovidniki-z-eksportu